Weektocht zeilen op het IJsselmeer

1 week zeilen op het IJsselmeer (Markermeer) vanuit Makkum

Makkum - Hindeloopen - Medemblik - Hoorn - Monnickendam - Enkhuizen - Stavoren - Makkum

Maandag 14.00 - Maandag 9.00 of Vrijdag 14.00 - Vrijdag 9.00 uur

  7 overnachtingen, 7 Übernachtungen, 7 nights
Het IJsselmeer

Seven dagen onderweg op het IJsselmeer vanuit Makkum


 

Overnachtingsplaatsen:

1. Nacht

Hindeloopen

  Deze stad ligt aan het IJsselmeer en biedt dan ook veel mogelijkheden op het gebied van watersport. Met zo’n 900 inwoners is Hindeloopen één van de kleinere steden van Friesland. Vind je het Fries al moeilijk om te verstaan? In Hindeloopen spreken ze een sterk afwijkend accent; Hindeloopers. Dit dialect behoudt de Middeleeuwse klinkers en heeft daardoor een hele onderscheidende klank.

Webcam Hindeloopen haven

Info Hindeloopen Wikipedia
2. Nacht

Medemblik

  Midden in alle rust en uitgestrektheid ligt Medemblik, de oudste stad van West-Friesland. De stad heeft met het Regatta Center een watersportcentrum met internationale allure waar nationale - en internationale zeilwedstrijden worden georganiseerd ...

Info Medemblik Wikipedia
3. Nacht

Hoorn

  Het verleden van de machtige Verenigde Oost-Indische Compagnie, die in de 17e en 18e eeuw met zijn prachtige schepen handelsbetrekkingen onderhield met Aziatische landen, kom je nog overal tegen ...

Webcam oostereiland Hoorn

Info Hoorn (Noord-Holland)
Oude haven Hindeloopen Oude haven Hindeloopen
4. Nacht

Monnickendam

  Het historische stadje Monnickendam ligt aan het Markermeer. Liefhebbers van oud-Hollandse steden en watersport zullen zich in Monnickendam helemaal thuis voelen. Omdat de stad gunstig gelegen was aan de kust van de voormalige Zuiderzee en vlak bij de meren in het binnenland, bloeiden scheepvaart en bijbehorende handel op ...

Webcam Gouwzee

Info Monnickendam Wikipedia
5. Nacht

Enkhuizen

  Enkhuizen is een geweldige plek voor een stadswandeling of een fietstocht van het ene naar het andere monument. Het Zuiderzeemuseum is het belangrijkste museum van de stad. Hier krijgt u een goede indruk van de geschiedenis van de stad en de voormalige Zuiderzee.

Webcam Enkhuizen binnenhaven

Info Enkhuizen Wikipedia
6. Nacht

Stavoren

  De stad beleefde in de Middeleeuwen een bloeiperiode dankzij de handel met Engeland, Frankrijk en Scandinavië. De middeleeuwse legende over het Vrouwtje van Stavoren staat symbool voor het mysterieuze verval van de stad na een periode van welvaart. Tegenwoordig draait de Stavorense economie vooral op de watersport, vooral tijdens de zomer. Stavoren is namelijk een van de voornaamste toegangswegen van het IJsselmeer naar de Friese meren.

Info Stavoren Wikipedia
Haven Enkhuizen Haven Enkhuizen
7. Nacht

Makkum

  Makkum is een plaats in de gemeente Súdwest-Fryslân, in de Nederlandse provincie Friesland. Liggende aan het IJsselmeer, staat het bekend als watersportplaats en om zijn historische centrum.

Info Makkum Wikipedia

Get in touch

IJsselmeertocht, een week zeilen op het IJsselmeer vanuit de friese kust, bezoek Endkhuizen, Monnickendam en andere leuke havens aan de kust van het IJsselmeer. Een week zeilen op het IJsselmeer vanuit Makkum, 7 overnachtigingen, zeilen naar Enkhuizen, Hindeloopen, Monnickendam en op het Markermeer. Zeilen op de friesche binnenwateren, leuk weekendje zeilen met een platbodem. Boot of Lemsteraak huren in Leeuwa5den en zeilen vanuit diverse havens in Friesland. Zeilen in Friesland Sailcharter Friesland Platbodemverhuur Routes.

Platbodemverhuur Friesland