Bezoek onze website
Nieuws 2020/2021
Beste gasten en vrienden van Platbodemverhuur Friesland,
het tweede seizoen ligt achter ons. We kijken terug op het seizoen 2020 en durven het aan een voorzichtige blik op het volgende jaar te geven.

We waren eigenlijk goed geboekt dit seizoen totdat Corona ons bereikte. Tot ongeveer eind juni lag bijna de gehele vloot stil, totdat de veiligheidsregio Friesland een groepssamenstelling vrijgaf die onze schepen weer beperkte mogelijkheden bood om te vertrekken. Gedurende het hele seizoen moesten reizen worden geannuleerd en/of uitgesteld vanwege de Corona-regels die van tijd tot tijd veranderden.
Wij hebben onze gasten, die dit jaar bij ons geboekt hebben, per e-mail geïnformeerd over de mogelijkheden om hun boekingen gratis uit te stellen naar een ander tijdstip in dit seizoen of naar het volgende seizoen. Mocht dit voor onze gasten niet mogelijk zijn, hebben wij de reeds vooruit betaalde bedragen terugbetaald. Deze benadering inzake de behandeling van coronagerelateerde annuleringen werd als zeer positief ervaren. Op dit punt willen we al onze gasten bedanken voor hun vertrouwen in ons. We hoefden maar een paar contracten te annuleren, zo'n 90% van onze gasten zijn akkoord gegaan met een voucher.

In het seizoen, wat dan ook eindelijk begon in juli, werden annuleringen of uitgestelde boekingen ( vaak van Duitse gasten) weer geboekt door Nederlandse gasten die nu Nederland als vakantiebestemming kozen boven hun gebruikelijke of afgezegde buitenlandse reizen.
Vooral de kleine platbodems waren in de zomermaanden erg gewild omdat stelletjes en ook gezinnen mochten reizen. Dit compenseerde een beetje het verlies in het voorjaar op de kleine schepen. Voor de eigenaren van de grote Lemsteraken BRIES en VROUWE FRANCISKA was het een slecht jaar. In de winter hadden zij veel geïnvesteerd om hun schepen weer in topconditie beschikbaar te stellen voor de gasten van het voorliggende seizoen 2020.


Nieuws in 2021:
- de Lemsteraak VROUWE FRANCISKA wordt vanaf 2021 verhuurd vanuit Leeuwarden, alleen voor volledige weken.
- Nieuw in de vloot is de Zeeschouw TRIJEMANSKIP voor maximaal 5 personen uit Heeg.

We hopen van harte dat volgend jaar alles weer normaal wordt en dat we weer lekker onbekommert het water op kunnen.
Wij wensen u (jullie) het beste, blijf voorzichtig en gezond !

Vriendelijke groeten uit Friesland Martin en Fritz
 
Zeeschouw Trijemanskip
Foto: Zeeschouw Trijemanskip
 
Nieuw in de vloot vanaf 2021:
Vanf het seizoen 2021 nieuw in onze vloot: Zeeschouw Trijemanskip voor 3-5 personen met thuishaven Heeg. In de wintermaanden wordt deze Schouw voorbereid en klaar gemaakt voor de verhuur.
Binnenkort meer info 's en foto's op onze website.
Bekijk hier het Trijemanskip >>>
 
 
Vroegboek korting 2020
 
10% Vroegboek korting t/m 30.11. :
Als u nu boekt en t/m 30.11.20 aanbetaald (50% van de huurprijs) - bespaart u 10% van de huurprijs ...
Bij een boeking en aanbetaling voor 31.12.20 ontvangt u 5% vroegboek korting.
Hier vindt u de bezettingsoverzicht >>>
 
 
Platbodemverhuur Friesland
 
De vloot :
Alle schepen in het overzicht : Traditionele schepen voor 2-12 personen te huur in Leeuwarden en zeilen vanaf diverse locaties in Friesland en aan de Friesche kust.
Bezoek onze website met vele foto's en details van alle schepen.
Onze vloot >>>
 
AALTJE ENGELINA
 
Stevenaak AALTJE ENGELINA
In 2021 hopen we dat de zeiltochten met onze mooie Stevenaak AALTJE ENGELINA weer kunnen plaatsvinden. Vanwege de corona zijn alle reizen dit jaar uitgesteld en/of geannuleerd. Binnenkort hopen we de periodes voor de meezeilreizen in het komende seizoen te publiceren....
Stevenaak AALTJE ENGELINA >>>
 
Simmerskip 1200 OK
Simmerskip 1200 OK, TRINA on Tour
 
Yachtcharter Leeuwarden
Beleef een ander, maar ook een heel mooi vaargebied met een van de klassieke motorjachten van Yachtcharter Leeuwarden. De meeste van de aangeboden modellen hebben een zeer lage doorvaarthoogte, zodat u ook de afgelegen plaatsen in Friesland kunt bereiken. Wij bieden jachten aan voor 2-12 personen en van 9.00 tot 15.00 meter lengte.
De motorjachten >>>
 
Vakantiehuis Witte Bergen 69
6 personen vakantiehuis IJhorst
Vakantiehuis: De Witte Bergen 69, IJhorst, Overijssel
Ook in de winter een bezienswaardige bestemming: ons vakantiehuis in IJhorst, provincie Overijssel, in de buurt van Meppel en Zwolle. Gemeubileerd en ingericht voor 6 personen, 3 slaapkamers, vrijstaand op een perceel van rond 600 m² ...
Vakantiehuis De Witte Bergen 69 >>>
 
 
 
5 Activiteiten onder ÉÉn dak:
Werf Watersport Twee Provincien   Yachtcharter Leeuwarden   Platbodemverhuur Friesland   Stevenaak AALTJE ENGELINA   Vakantiehuis Witte Bergen 69, IJhorst
Wassersportzentrum Leeuwarden
 
Adres:
 
De Zwemmer 1
8939 CA Leeuwarden
Nederland


Telefoonnummers:
 
Werf: +31-58-288 5446
Yachtcharter: +31-58-30 10 506
Platbodems: +31-58-30 10 533
Vakantiehuis: +31-58-288 5446

Groetjes uit Friesland